002.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові керівництво міста спростувало інформацію про те, що комунальний транспорт у Сумах може зупинитись.

За словами заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, фінансова ситуація на підприємстві стабілізувалась не в останню чергу завдяки тому, що наразі КП «Електроавтотранс» своєчасно та в повному обсязі отримує компенсацію за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

«Тролейбуси не зупинились і не зупиняться. Із подорожчанням електроенергії у комунального підприємства, дійсно, виникли проблеми, але ці витрати покриваються за рахунок компенсації за пільгове перевезення, яку з цього року ми взяли на себе. Якщо з державного бюджету ми чекали на субвенцію по три-чотири місяці і досі не отримали кошти в повному обсязі, то з міського бюджету вони надходять щомісячно і у тих розмірах, як того вимагає законодавство»,– зазначив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор Волонтирець.

Як зауважив директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, завдяки тому, що місто сумлінно виконує свої зобов'язання, чотири місяці поспіль працівники підприємства отримують аванс.

З початку року з міського бюджету за пільгове перевезення окремих категорій громадян комунальному підприємству перераховано 8026,2 тис. грн.: 5960,9 тис. грн. – по лінії електротранспорту, 2065,3 тис. грн. – по лінії автотранспорту.

Заборгованість державного бюджету за пільгове перевезення окремих категорій громадян перед КП «Електроавтотранс» становить 2947,5 тис. грн. (за грудень 2015 року).