004.jpg

Завдяки ефективній роботі працівників департаменту соціального захисту населення у Сумах житлові субсидії отримує значна кількість містян.

Як повідомила директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК під час апаратної наради при міському голові, на кінець минулого тижня цим видом держаної соціальної допомоги користувались 63 212 сімей міста. У тому числі обліковувалось і 4 527 домогосподарств, по яких розмір житлової субсидії в неопалювальний період становить 0 грн. Нараховується житлова субсидія по 58 685 домогосподарствам міста (51 %). Автоматичному перерахунку розміру житлової субсидії на наступний період з листопада поточного року підлягають 3 187 домогосподарств.

Міський голова Олександр Лисенко підкреслив: «Така велика кількість призначення житлових пов’язана не бідністю сумчан, а з тим, що ми ведемо результативну роботу у цьому напрямку. Продовжувати це робити треба і надалі, щоб якомога більше населення міста були охоплені цим видом соціальної допомоги».

Загалом з початку поточного року з питання оформлення житлових субсидій звернулися 39 375 сімей, з них 17 492 представників домогосподарств надали заяву та декларацію вперше. Поштою надіслали документи 6 399 осіб. Призначено субсидії 74 214 сім’ям, з них по 42 188 справах переглянуто розмір субсидії на наступний період без звернення громадян, в тому числі стовідсотково призначено субсидію на наступний період з 1 квітня, 1 травня, 1 червня, 1 липня, 1 серпня та 1 вересня 2016 року 33 433 домогосподарствам), 8 755 справам (89 %) за жовтень 2016 року - на підставі раніше поданих документів та отриманої на запити департаменту інформації.

При цьому Тетяна Масік зазначила, що по тих справах, по яких розмір житлової субсидій визначено на підставі інформації, зазначеної заявником в декларації, та без врахування довідки про склад зареєстрованих в домогосподарстві, департаментом надалі будуть роздруковуватися відповідні довідки з бази даних ТОВ «Міський єдиний інформаційно-розрахунковий центр» та, відповідно, буде перевірятися достовірність наданої громадянами інформації про кількість зареєстрованих в домоволодінні. Причиною не призначення розміру житлової субсидії по 2 654 справах, що підлягають автоматичному перегляду за жовтень, листопад 2016 року, є відсутність інформації про доходи громадян або її уточнення.

Як зауважила Тетяна Масік, збільшення мінімальної заробітної плати до 3,2 грн., яке планується з 1 січня наступного року, на розрахунок субсидії у цьому та наступному роках не влине. Це підвищення братиметься до уваги лише в опалювальному сезоні 2018-2019 років.