006.jpg

Фахівці Державної податкової інспекції у м. Сумах перевіряють дотримання законодавчих норм на ринку підакцизної продукції.

Кожна із таких перевірок є результативною. Зокрема, в ході 69, здійснених упродовж січня-жовтня поточного року заходів, коли податківці перевіряли порядок дотримання законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального, встановлено 79 порушень.

Встановлено 30 фактів реалізації алкогольної продукції за цінами нижчими від мінімальних роздрібних цін, 1 факт реалізації тютюнових виробів неповнолітнім та 48 інших порушень розрахунків за готівкові кошти.

За допущені порушення суб’єктам господарювання донараховано фінансові санкції в сумі 485,1 тис. грн. Складено 69 матеріалів перевірок суб’єктів господарювання, які здійснювали торгівельну діяльність у м. Суми, Сумському, Білопільському та Краснопільському районах.

Порушники податкового законодавства мають добре пам’ятати, що реалізація неякісної підакцизної продукції, контрафактних цигарок та інші зловживання при реалізації підакцизної групи товарів завжди будуть підставою для проведення перевірок непорядних підприємців, невеличких магазинів та великих торговельних мереж.