Надрукувати
Перегляди: 1318

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наказав начальнику управління архітектури та містобудування Андрію КРИВЦОВУ задіяти всі наявні важелі боротьби з розміщенням у Сумах незаконної реклами.

Це питання стало одним із ключових під час апаратної наради при міському голові 28 листопада.

За словами начальника управління архітектури та містобудування Андрія КРИВЦОВА, нині по місту законно розміщено 1165 рекламних засобів.

Шукати ті, що встановлені в обхід закону зазначив доповідач, очолюваний ним структурний підрозділ не має змоги через брак працівників. Водночас, коли мають відповідне звернення від громадян, фахівці управління реагують на нього. Андрій Кравцов повідомив, що на наступний рік планується ухвалення нового порядку демонтажу рекламних засобів, елементів благоустрою, тимчасових споруд, відповідно буде створено й нову комісію, що займатиметься даним питанням.

В. о. заступника міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК наголосив на тому, що контроль за розміщеням по місту рекламних засобів треба обов’язково посилювати і не чекати, поки хтось із сумчан сповістить про незаконний носій.

«Треба чітко визначитися, чи можемо ми реагувати належним чином на незаконні дії рекламодавців, то повинні це робити. Якщо ж ні, то треба опрацьовувати інші шляхи вирішення цієї проблеми. Але те, що незаконної реклами у місті бути не повинно – це факт», – підкреслив Степан Пак.

На цьому наголосив і міський голова. Він також звернув увагу керівників управління архітектури та містобудування й Інспекції з благоустрою на те, що попри ухвалене міською радою рішення про заборону розміщення по місту реклами пасажирських перевезень до країни-агресора, дана інформація не зникла. Більше того, автори лістівок, що з'явились днями, використали для реклами зображення Альтанки.

Також Олександр ЛИСЕНКО попросив відреагувати належним чином на це порушення правоохоронні органи.

«Я думаю, що вам не треба пояснювати, як можна знайти тих, хто поширює таку рекламу, адже просто на цих листівках вказані і телефони для зворотного зв’язку. Хочу ще раз нагадати, що є рішення міськради «Про заборону розміщення на території міста Суми інформаційних сюжетів щодо пасажирських перевезень до тимчасово окупованих територій, населених пунктів Російської Федерації та відпочинку в Криму», якого треба дотримуватися», – сказав Олександр Лисенко.