002.jpg

2 грудня міська комісія комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила, що всім загальноосвітнім закладам Сум необхідний тижневий карантин.

Триватиме такий з 5 по 10 грудня. Ті ж школи, які працюють і в суботу, зачиняться вже завтра. Ухвалюючи таке рішення, члени комісії керувалися передусім інформацією, яку надали управління освіти і науки, відділ охорони здоров’я та управління Держпродспоживслужби в м. Сумах.

Про стан захворюваності школярів станом на сьогоднішній день доповіла начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

За її словами, із загальної кількості сумських учнів на грип та ГРВІ захворіло 22,3 %. Наразі повністю призупинено навчальний процес у школі № 29 та Олександрійській гімназії. Не відвідують уроки і учні 71 класу у школах № 4, № 6, № 8; № 9, № 10; № 12, № 15, № 20, № 25, № 27, № 31.

Антоніна Данильченко підкреслила, що збільшення кількість хворих  на грип та ГРВІ школярів спостерігалося протягом останніх десяти днів, але поточного тижня це питання постало особливо гостро.

Показники захворюваності загалом по місту до відома присутніх довів в. о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Сумах Олександр ЧЕРНЯК. Він повідомив, що з 25 листопада по 1 грудня на грип та ГРВІ занедужали 3310 сумчан, 2029 з них – це діти. Із загальної кількості хворих 30 % становлять школярі.

Проте найбільш об’єктивним показником у даному аспекті, на думку Олександра Черняка, є кількість госпіталізованих, яка за поточний тиждень становить 262 особи.

Як доповіла начальник відділу охорони здоров'я Ольга БРАТУШКА, нині у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди всі 95 ліжок інфекційного відділення зайняті. Лікують дітей і в інших відділеннях лікарні, де для цього ще 21 листопада було перепрофільовано ліжка. Збільшилася і кількість викликів лікарів додому.

Всі доповідачі були одностайними в тому, що для того, аби припинити поширення інфекції, наразі необхідно припинити навчання у школах міста. тим самим  убезпечити юних сумчан.

І хоча представник обласного центру з гідрометеорології надав досить сприятливий прогноз погоди на наступний тиждень, члени комісії вирішили дослухатися до медиків та освітян і на тиждень зачинити сумські школи на карантин.

12 грудня учні знову приступлять до навчального процесу, а разом і з тим буде здійснено моніторинг кількості хворих. Після цього комісія вирішуватиме, чи є необхідність продовжувати карантин.