005.jpg

З початку 2017 року на 12% збільшено ставки екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення і які застосовуються платниками для визначення податкових зобов’язань, що виникли з 1 січня 2017 року.

Зміни відбулися відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році».

Екологічний податок сплачується за: скиди окремих забруднюючих речовин у водні об'єкти, розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах, утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені), тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензійний строк.

У Державній податковій інспекції у м. Сумах інформують, платник екологічного податку повинен повідомити відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку. Зробити це необхідно у тому випадку, якщо платник податку не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року.

В іншому разі платник податку зобов'язаний подавати Декларації відповідно до вимог Податкового кодексу України.