0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на необхідності перегляду титульних списків капітальних ремонтів житлових будинків у місті.

Такі були підготовлені Департаментом інфраструктури міста за погодженням з профільною депутатською комісією.

Разом з тим, Олександр Лисенко зазначив, що жоден з проектів титульних списків він не підписав, бо має до їх складання зауваження. Наприклад, щодо певної пріорітетності ряду мікрорайонів, розрахунків кошторисів, визначення першочерговості виконання ремонтів тощо.

Міський голова зауважив, що міська влада має зосередитися на будинках, які мають аварійній стан, і мешканці яких не мають фінансової спроможності, як співвласники житла виконати такі роботи.

Радник Олександра Лисенка з питань взаємодії з ОСББ Роман Гученко також звернув увагу, що у переліку є низка будинків з ОСББ, які вже отримували фінансування, тож варто включити до нього нові.

Та й приблизно рівний розподіл фінансування ставить під сумнів відповідність реальним потребам та кошторисним розрахункам співвласників.

Тож міський голова доручив директору департаменту інфраструктури міста Григорію ЯРЕМЕНКУ ініціювати повторно засідання постійної депутатської комісії з питань ЖКГ, залучивши необхідних фахівців та переглянути титульні списки. «Маємо виважено підходити до їх формування, враховуючи пропозиції голови Асоціації ОСББ, звернень від мешканців, потреби депутатів на округах», - наголосив Олександр Лисенко.

На 2017 рік у міському бюджеті на капремонти житлових будинків передбачено 15 млн грн., тоді як за наявними заявками та зверненнями (без врахування ОСББ) необхідно близько 92 млн грн.

Очільник міста також доручив керівнику департаменту інфраструктури доопрацювати титульні списки на ремонт тротуарів з врахуванням потреби будівництва принаймні двох маршрутів велодоріжок.