Надрукувати
Перегляди: 1731

Міська влада проводить планомірну роботу з розширення мережі дошкільних навчальних закладів.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради заявив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

За його словами, нині триває робота з повернення у комунальну власність будівель, що свого часу функціонували як дитсадки, а згодом перейшли у приватні руки, і в разі змін цільового призначення, можуть знову використовуватися як дошкільні навчальні заклади.

На вихідних, повідомив Олександр Лисенко, він зустрічався з ректором Сумського національного аграрного університету Володимиром ЛАДИКОЮ для обговорення можливості передачі на баланс міської ради приміщення колишнього дитячого садка по вул. Гамалія. Попередньої домовленості досягнуто, тож вже має розпочатися офіційна процедура опрацювання

«Я пояснив Володимиру Івановичу (ректору СНАУ – ред.), що не треба його перепрофільовувати під житло чи щось інше. Ми зараз звертаємось до них із листом про передачу, і таким чином в нас буде ще один дитячий садочок», – зазначив очільник міста.

А це, зауважив Олександр Лисенко, значно вигідніше для міського бюджету, ніж зводити нову будівлю.

Не оминув увагою міський голова і ситуацію щодо поширення чуток про переселення школи № 30 до приміщення, яке нині займає школа № 3, з тим, аби у звільненій будівлі облаштувати дитсадок, що там розміщувався раніше.

Дошкільних навчальних закладів в мікрорайоні вкрай бракує, і питання потребує вирішення, проте, пояснив міський голова, це лише одна з пропозицій, яку мали обговорити з батьками та педколективом. Існує принаймні ще два варіанти, і казати про таке переселення як доконаний факт – не можна, адже відсутні жодні відповідні документи.

Усі можливості будуть ретельно опрацьовані та вивчені, наскоком, нічого не робитиметься. Й у жодному разі, не може бути такого, щоб у результаті таких змін погіршились умови навчання дітей, наголосив міський голова.