Надрукувати
Перегляди: 1252

КП «Шляхрембуд» повністю готове до початку сезону ремонту доріг. Про це на щопонеділковій апаратній нараді при міському голові повідомив керівник комунального підприємства Олександр ВЕГЕРА.

Аналізуючи причини наявного стану доріг міста після зими, головний шляховик Сум наголосив, що цього сезону дороги довелось активно посипати. Зокрема, зазначив Олександр Вегера, на проїжджу частину висипали рекордні 9 тис. тон гранвідсіву та солі. Останньої пішло до 1 тис тон.

Наразі, повідомив директор комунального підприємства, всі автошляхи обстежені спільно з фахівцями відділку превентивної поліції, про що складені відповідні акти та розробляються графіки ремонтів. Для виконання цих робіт на підприємстві вже заготовили 18 тис. тон сипучих матеріалів: 12 тис. тон гранвідсіву і 6 тис. тон щебеню. Крім того, припасли 100 тон бітуму.

До виконання поточного ремонту підготували чотири бригади працівників та відповідну техніку.

«Не скажу, що це ефективно, але це вихід для того, щоб місто стало проїзним. Основне все ж таки – реконструкція чи капітальний ремонт», – зазначив Олександр Вегера.

На поточні ремонти сумські шляховики вийдуть уже від сьогодні, застосовуючи холодний асфальт. Рухатимуться з середмістя до околиць, ліквідовуючи найбільш проблемні ділянки. За потреби, повідомив директор КП «Шляхрембуд», людський та технічний ресурс збільшать.

До роботи підготували і дві установки старого асфальтового заводу, які запрацюють вже цього тижня, а до кінця травня планують ввести в дію і новий комплекс, де вироблятимуть сучасні типи асфальтобетону, що дозволить збільшити термін експлуатації доріг щонайменше вдвічі.

Паралельно з ремонтами доріг, повідомив Олександр Вегера, працівники підприємства й надалі займатимуться прибиранням автошляхів. Утім, ефективним воно буде, зазначив керівник, лише за умови, якщо відповідні служби так само наводитимуть лад на газонах і тротуарах.