007.jpg

Виконавчий комітет 7 березня ухвалив рішення № 103 «Про введення в дію рішення конкурсного комітету з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування».

Про зміни, які чекають на сумчан у організації перевезення пасажирів у зв’язку з цим, Інформаційному порталу Сумської міської ради розповів заступник голови конкурсного комітету Сергій ЯКОВЕНКО.

Він поінформував, що рішення приймалось за процедурою погодження, яка передбачена Регламентом роботи виконавчих органів Сумської міської ради.

Документ оприлюднений на офіційному сайті Сумської міської ради.

Рішення було надане для погодження усім членам виконавчого комітету, крім трьох, які були відсутні у місті. «За» свої підписи поставили 12 членів «міського уряду», а ще двоє – «утрималися».

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, секретар міської ради Андрій БАРАНОВ та член виконкому Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ надали пропозиції, які стосуються оновлення рухомого складу протягом трьох років (обсягом - 30% або 50% в залежності від середнього терміну експлуатації технічних засобів, представлених на конкурс). Пропозиціями також передбачено, що перевізники мають орієнтуватися на оновлення автобусів середньої та великої місткості, запровадження електронного квитка, а також розрахунку з перевізниками на базі виконаної ними транспортної роботи.

Сергій Яковенко розповів, що відповідно до п.4 рішення виконавчого комітету від 15.11.2016 № 593, відділ транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг підготував та надав перевізникам для підписання договори про організацію перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах м. Суми. Вищевказані пропозиції включено до договорів, а рівно, як і зміни щодо надання виконавчому комітету можливості забезпечити доступ всіх бажаючих до системи GPS/GPRS в он-лайн режимі.

Відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг надано доручено також розробити Програму розвитку міського пасажирського транспорту в м. Суми до 2020 року, організувати проведення дослідження мобільності та міграції мешканців міста з подальшим коригуванням транспортної схеми.

«Хочу звернути увагу всіх сумчан, що з 20 березня зміниться режим перевезення з маршрутного таксі на звичайний режим, - наголосив Сергій Яковенко. – Це означає, що всі автобуси здійснюватимуть перевезення пасажирів на маршруті з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху. Таких у місті Суми затверджено 352. Зупинок «На вимогу» не буде!»

Від цього дня розпочнуть роботу і нові маршрути. Так, № 25 «Добровільна – Інтернаціоналістів» та № 60 «В. Піщане – Інтернаціоналістів» забезпечать транспортним сполученням мешканців вулиці Інтернаціоналістів та Чорновола в районі тяглового мосту. Також на постійній основі будуть здійснюватися перевезення пасажирів за маршрутом № 26 «Центр – 40-ва підстанція» до кладовища на 40-й підстанції.

Що стосується маршрутів № 62 «Баранівка – Аеропорт» та № 63 «Баси – Ганнівка», де перевізників не визначено, оголосять додатковий конкурс. Як і на маршрут № 51 «Піщане – Прокоф’єва». Поки на них протягом трьох місяців працюватимуть перевізники по тимчасовим договорам.

За інформацією Сергія Яковенка, у Сумах в цілому курсуватиме 331 автобус.