Надрукувати
Перегляди: 1326

На позачерговому засіданні 14 березня члени виконавчого комітету ухвалили рішення «Про встановлення тарифів на послуги міського електричного транспорту та послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що надаються КП СМР «Електроавтотранс»».

Як повідомив директор підприємства Віталій ОДНОРОГ, до перегляду тарифу спонукала зміна умов здійснення виробничої діяльності. Зокрема, у порівнянні з 2016 роком, коли визначалась діюча вартість проїзду, подорожчала електроенергія та запчастини, збільшився розмір мінімальної заробітної плати. Очільник комунального підприємства звернув увагу на те, що у запропонованих розрахунках брали до увагу вартість електрики станом на 1 січня, а з 1 лютого відбулось її збільшення на 2,5%.

Після обговорення виконком ухвалив відшкодувати комунальному підприємству з міського бюджету 0,69 грн. за проїзд кожного пасажира в автобусі та 0,64 грн. – у тролейбусі. Тим самим вартість однієї поїздки для пасажирів в автобусі залишилася незмінною – 3 грн., а у комунальному електротранспорті – збільшилася з 1,75 грн. до 2 грн.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зазначив, що, погоджуючись на непопулярний, але необхідний крок щодо перегляду тарифів, влада залишається на приципах захисту інтересів містян. Тому на проїзд у міському комунальному транспорті передбачили ряд компенсаторів.

Заощадити на проїзді сумчани зможуть, придбавши місячні проїзні квитки. Таких буде чотири види: окремо на проїзд у тролейбусі та автобусі, спільний для тролейбуса та автобуса, для учнів 1-4 класів.

Вартість проїзного на користування тролейбусом знизилась із 78,75 грн. до 60 грн., проїзний для автобуса коштуватиме 120 грн., тролейбуса-автобуса – 160 грн., для учнів молодшої школи – 50% повної вартості місячного проїзного – 30 грн. (решту відшкодовуватимуть із міського бюджету).

Як повідомив Віталій Однорог, якщо торік КП «Електроавтотранс» реалізовувало щомісяця одиниці проїзних, то нині – близько 500. Більшість купують для своїх працівників підприємства міста, решту – пересічні городяни.

Дане рішення набуває чинності з моменту оприлюднення.