002.jpg

У понеділок у Сумах розпочався загальноміський місячник із благоустрою.

Про те, як прибиратимуть місто навесні, на брифінгу 15 березня розповіли заступник директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО та начальник управління «Інспекції з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ.

Як повідомив Віктор Павленко, оскільки погода дозволяє, генеральне прибирання міста вирішили розпочати раніше. Тож, цьогоріч толока триватиме з 13 березня по 14 квітня. Днями загальноміського прибирання визначено чотири дні у березні: 17,18, 24, 25. Окремо намічено фронт робіт для кожного комунального підприємства та структурного підрозділу міської ради, житлово-експлуатаційної організації.

Закладам галузі «Охорона здоров'я» доручено наводити лад на своїх територіях і навколо, для галузі «Освіта» визначено певні ділянки для прибирання.

До відома квартальних доведено завдання для жителів приватного сектору.

Начальник управління «Інспекції з благоустрою міста Суми» закликав суб’єкти господарювання також не нехтувати прибиранням. Неприбрана біля магазину чи офісу територію загрожує штрафом: 340-1360 грн. для фізичних осіб і 850-1700 грн. для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців. Таке ж покарання, нагадав сумчанам Руслан Голопьоров, передбачено і за спалювання сухої рослинності.

Зібрані за толоку рослинні відходи за погодженням з управлінням «Інспекція з благоустрою міста Суми» відвозитимуть на «зелений полігон», а ТПВ – на полігон у Великому Бобрику, де КП «Сумижикомсервіс» прийматиме його на безоплатній основі.

Сумчанам, які хочуть приєднатись до прибирання, очільник Інспекції з благоустрою порадив попередньо звернутись до них, з тим, аби узгодити деталі прибирання. Інвентарем, повідомив Руслан Голопьоров, допомогти не зможуть, а ось в організаційних моментах, зокрема у вивезенні сміття, посприяють.

Тел. для довідок для охочих попрацювати задля спільної користі: 70-06-02 (управління «Інспекція з благоустрою м. Суми»), 70-05-90, 70-05-97 (департаменту інфраструктури міста), 700-120 (КП «Шляхрембуд»).

Рішення виконавчого комітету про проведення місячника благоустрою