006.jpg

20 березня під час апаратної наради при міському голові начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслана ГОЛОПЬОРОВ проаналізував ситуацію із здійснення земляних робіт у обласному центрі.

Керівник підрозділу повідомив: якщо у 2014 році Інспекцією було видано 647 дозволів на порушення об’єктів благоустрою, у 2015 році - 875 дозволів, то вже у 2016-му - 1057.

Торік у жовтні міська рада затвердила Порядок видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання дозволів. У документі враховані зміни у законодавстві та отриманий протягом останніх кількох років практичний досвід. Аби залучити до підготовки документу зацікавлені сторони, фахівці Інспекції провели низку зустрічей з суб’єктами господарювання та відповідальними підрозділами і службами, а після ухвалення оновленого Порядку – робочі наради із керівниками всіх підприємств, установ та організацій, які проводять земляні роботи.

Минулого року найбільше дозволів на порушення об’єктів благоустрою отримали ТОВ «Сумитеплоенерго» (299 дозволів), КП «Міськводоканал» (286 дозволів) та інші підприємства міста (129 дозволів).

У 2016 році управління посилило контроль за проведенням земляних робіт на території міста, якісним відновленням благоустрою та термінами виконання робіт. Працівниками управління було складено 30 адміністративних протоколів за проведення земляних робіт без дозволу та несвоєчасне закриття дозволу та 26 протоколів - працівниками УДСО при УМВС України.

Інформацію про виконання земельних робіт та виданих дозволів систематично оприлюднюють на офіційному сайті Сумської міської ради, що сприяє публічності у діяльності підрозділу та інформуванню мешканців міста.

Начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» звернувся до власників мереж з проханням розглянути можливість їх заміни.
«У цьому році запланований ряд робіт із капітального ремонту прибудинкових доріг, тому будь-ласка, якщо ви знаєте, що триватимуть вони в тому числі і за закріпленими за вами адресами, подбайте про те, щоб саме в цей період були замінені мережі або ж капітально відремонтовані», - сказав Руслан Голопьоров.