007.jpg

Департамент соціального захисту населення забезпечує реалізацію державної політики у сфері соціального захисту мешканців міста, які обумовлені вимогами чинного законодавства.

Зокрема структурний підрозділ здійснює соціальну підтримку сімей переселенців.

Так, вже з початку року проведено 11 засідань комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

В результаті засідання комісії було ухвалено рішення призначити пенсії 64 внутрішньо переміщеним особам та здійснити повернення недоотриманих пенсій за минулий період відповідно до законодавства, а також призначено 522 особам щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальних виплат. Відмовлено в призначенні різних видів соціальної виплати 30 внутрішньо переміщеним особам.

Поряд з цим, при виникненні у сім’ях заявників нестандартних ситуацій, питання призначення субсидії та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям приймається на підставі рішення комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення соціальної допомоги та прийняттю рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, утвореної виконавчим комітетом міської ради.

Станом на 23 березня проведено 12 засідань комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення соціальної допомоги та прийняттю рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика.

За результатами засідань призначено субсидію 2817 сім'ям та державну соціальну допомогу 39 малозабезпеченим сім'ям. Відмовлено у призначенні субсидії 132 сім'ям та 7 сім’ям з питанння призначення державної соціальної допомоги, 5 справ залишені без розгляду (не проведений акт обстеження).