Надрукувати
Перегляди: 1351

З понеділка, 3 квітня, за дотриманням правил благоустрою у місті слідкуватимуть і фахівці управління поліції охорони в Сумській області.

Про це під час прес-конференції 31 березня повідомили начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ, його заступник Микола ЯКОВЕНКО та заступник начальника управління поліції охорони в Сумській області Євген КРИМОВ.
Перш за все Руслан Голопьоров зазначив, що 26 жовтня минулого року міська рада ухвалила рішення «Про Програму контролю за додержанням Правил благоустрою міста Суми на 2017-2019 роки». На виконання Програми управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» уклало договори із управлінням поліції охорони в Сумські області.
Відтак з 3 квітня вулицями міста патрулюватимуть 2 наряди «муніципальної поліції». Вони, так само, як і фахівці Інспекції, слідкуватимуть за додержанням всіх правил благоустрою у місті.
Разом з тим, правоохоронці мають більше повноважень щодо складання адмінпротоколів на порушників.
«Так, якщо фахівці Інспекції можуть скласти адмінпротокол лише за ст. 152 та ст. 153 Кодексу України про адміністративні правопорушення, то працівники поліції охорони зможуть зробити це й за низкою інших статей», - зауважив Микола Яковенко.
Наприклад, за ст. 152 (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), ст. 153 (Знищення або пошкодження зелених насаджень або інших об'єктів озеленення населених пунктів), ст. 154 (Порушення правил тримання собак і котів), ст. 159 (Порушення правил торгівлі на ринках), ст.160 (Торгівля з рук у невстановлених місцях), ст. 175 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях), ст.179 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві), ст. 180 (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) та ст. 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).
Навів Микола Яковенко і статистичні дані за два попередніх роки по складанню адмінпротоколів: 2015 рік – 1145, 2016 рік – 1389.
«Як показує практика, жодних збоїв у роботі бути не повинно. Як і в минулі роки буде проводитися конфіскація товару, складатимуться адмінпротоколи з майбутньою їх передачею до суду. Торік порушники, які отримали адмінпротоколи, сплатили понад 463 тис. грн. штрафних санкцій», - сказав заступник начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми».
Принагідно він закликав городян не чинити неправомірних дій, аби потім не мати неприємностей із законом. На цьому наголосив і заступник начальника управління поліції охорони в Сумській області Євген Кримов: «На сьогодні існує багато охоронних структур. Проте повноваження складати адмінпротоколи має лише поліція охорони. Наші співробітники будуть працювати відповідно до складеного графіку. Про всі порушення можна повідомляти до «Служби-1580» або чергової частини управління поліції охорони в Сумській області за тел.: 22-11-47».