0010.jpg

Міська клінічна лікарні № 4 в останні три роки активно проводила ремонтні роботи та закуповувала медичне обладнання.

Про оновлення медичного закладу Інформаційному порталу Сумської міської ради розповів його головний лікар Тарас СТЕФАНИК.

У 2014 році на капітальні ремонти лікарні з міського бюджету спрямували 198,6 тис. грн.. У ремонт ліфтів вклали 53,8 тис. грн, решту – у наведення ладу у терапевтичному відділенні та харчоблоці.

За залучені кошти зробили косметичний ремонт фасаду, вестибюлю, сходів та ганку поліклініки. Обладнання того року лікарня закупила за кошти міської скарбниці на 130,2 тис. грн. Зокрема, придбала дві сушильні машини, шість водонагрівачів, дезкамеру, два мікроскопи, системний блок.

Також упродовж року заклад поповнювався іншими матеріалами та предметами, інвентарем, здійснював поточний ремонт і повірку техніки.

Рік потому, у 2015, тут провели капітальний ремонт терапевтичного та інфекційного відділень на загальну суму близько 1 млн грн. Також за кошти міського бюджету та залучений фінансовий ресурс капітально відремонтували палати та ванну кімнату, маніпуляційний кабінет у неврологічному відділенні № 1, процедурну неврологічного відділення № 2. Із обладнання придбали систему ультразвукової діагностики, чотири електрокардіографи.

У 2016 році для поліпшення надання медичної допомоги населенню придбали медичного обладнання на загальну суму 1,7 млн грн., провели капремонтів приміщень на 2,4 млн грн.

Нового вигляду набули терапевтичне та інфекційне відділення стаціонару, флюорографічний кабінет в поліклініці, клінічна лабораторія стаціонару. Також було проведено капітальний ремонт ліфтів і виготовлено проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт неврологічного корпусу.

А ще минулого року неврологічного відділення № 1 поповнилось медобладнанням, а неврологічного відділення для хворих з порушенням кровообігу (судинне відділення) з палатами інтенсивної терапії гострих інсультів – також устаткуванням, меблями та інвентарем. Для інфекційного відділення придбали кисневий концентратор, для флюорографічного кабінету в поліклініці – флюорограф з цифровою обробкою зображення, для фізіотерапевтичного відділення поліклініки – апарат для УВЧ, для фізіотерапевтичного відділення поліклінічного відділення № 1 – прилад низькочастотної електротерапії, для фізіотерапевтичного відділення стаціонару – апарат для гальванізації та електрофорезу та прилад ультразвукової терапії, для кабінету лікаря ендокринолога – комп’ютер.

На 2017 рік у медичному закладі спільно з міською владою вже спланували подальші кроки з поліпшення матеріальної бази лікарні та її приміщень з метою створення комфортних умов для надання медичної допомоги сумчанам.