002.jpg

3 травня - останній день надання річної податкової декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб.

Фізичні особи – платники податків, які зобов’язані задекларувати минулорічні доходи, мають це зробити до 3 травня 2017 року, нагадують у Державній податковій інспекції у м. Сумах. При цьому, граничний термін сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору, самостійно нарахованих фізичною особою – платником податків у Декларації за 2016 рік, – 31 липня 2017 року.

Форма декларації, за якою необхідно прозвітувати про отримані протягом минулого року доходи, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

За вибором платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; надсилаються поштою або засобами електронного зв’язку.

Поштою документи потрібно надсилати з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше за п’ять днів до закінчення граничного строку подання. Якщо ж декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання, нагадують в інспекції.