005.jpg

За час проведення в Сумах загальноміського місячника з благоустрою городяни спільно зібрали 2225 кубометрів сміття, опалого листя та гілля.

За інформацією управління «Інспекція з благоустрою міста Суми, яке підсумувало проведення генерального прибирання міста, у толоці взяли участь 23 структурні підрозділи міської ради (близько 400 чоловік, зібрали 25м3 сміття), структурні підрозділи обласної державної адміністрації (близько 200 чоловік, зібрано близько 10 м3 сміття), підприємства, установи, організації, заклади освіти та заклади охорони здоров’я, політичні партії, громадські організації, фізичні особи-підприємці та громадяни міста.

Підприємства установи, організації та фізичні особи-підприємці делегували майже 6000 чоловік. Вони привели до належного санітарного стану прилеглі до об’єктів території, впорядкували 250 газонів та квітників, зібрали близько 15м3 сміття та опалого листя, вивезли близько 30м3 гілля, відновили 54 фасади об’єктів.

Велику увагу було приділено очищенню місць загального користування; приведенню до належного санітарно-технічного стану пам’ятників, братських могил, монументів міста, їх прилеглих територій; упорядкуванню газонів та клумб; упорядкуванню безгосподарних територій; висадженню дерев.
Проведено очищення від побутового сміття прибережних зон річок Сумка, Стрілка, Псел, озер Дурова і Чеха. Для виконання зазначених робіт залучено працівників структурних підрозділів міської ради, обласної державної адміністрації, політичних партій та громадських організацій (близько 1300 чоловік і дев’ять одиниць техніки, вивезено близько 80 м3 сміття).

Заклади, підпорядковані управлінню освіти і науки, навели лад на своїх і прилеглих територіях, прибрали території біля пам’ятників Африканову та генерал-лейтенанту А. Морозову, сквер чорнобильцям (працювало майже 10931 чоловік, зібрали близько 510,6 м3 сміття та опалого листя).
Участь у місячнику з благоустрою взяли і дитячі музичні, художні школи та бібліотеки (майже 120 чоловік, зібрано близько 9 м3 сміття та опалого листя).

Лікувально-профілактичні заклади прибрали власні та прилеглі території (близько 900 чоловік, вивезено майже 9 тон сміття).

Суб’єкти господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність в зонах масового відпочинку населення, привели до належного санітарного стану місця масового відпочинку населення на водних об’єктах міста (брало участь близько 180 осіб).

Обслуговуючі організації навели лад на прибудинкових територіях: прибрали близько 2,9 млн. м2, вивезли близько 400 м3 сміття, опалого листя та гілля; висадили близько 77 дерев та кущів; упорядковали близько 900 м2 газонів, близько 2000 м2 квітників, висадили близько 200 одиниць квітів; спиляли та обрізали близько 180 дерев та кущів; встановили близько 50 лавок, відремонтували та пофарбували близько 120 лавок; завезли близько 270 м3 піску; відремонтували і пофарбували близько 70 дитячих майданчиків. Також прибрали сквери та парки на території міста.

Активну участь у проведенні місячника з благоустрою взяли політичні партії та громадські організації. Ними було прибрано територію поблизу озера Чеха. Загалом працювало близько 150 чоловік, зібрано близько 5 м3 сміття.

ТОВ «Сервісресурс» та ТОВ «А-Муссон», в рамках загальноміського місячника з благоустрою виконали роботи з наведення належного санітарного стану на контейнерних майданчика, провели санітарну обробку контейнерів та контейнерних майданчиків. ТОВ «Сервісресурс» замінило 32 пластикових контейнери на металеві, відремонтувало 33 ємності для ТПВ. ТОВ «А-Муссон» –відремонтувало та оновило оцинковані контейнери в кількості 150 штук та додатково встановило сітчасті контейнери для збору пластикових пляшок. Під час місячника з благоустрою перевізники сміття безкоштовно здійснили завантаження та вивіз ТПВ, зібраних структурними підрозділами міської ради та обласної державної адміністрації.

За звітний період ТОВ «Сервісресурс» вивезло 505 м3 гілля та рослинних відходів з контейнерних майданчиків, ТОВ «А-Муссон» – 650 м3.

Комунальні підприємства провели роботи з наведення належного санітарного стану на територіях підприємств та на закріплених за ними територіях, привели до належного стану газони, клумби, квітники, вивезли сміття.

Попрацювали над прибиранням міста й жителі приватного сектору.

Загалом у місячнику з благоустрою взяло участь близько 26 700 чоловік. Спільно зібрали 2225 м3 сміття, опалого листя та гілля. Висадили майже 800 саджанців дерев та кущів. На очищенні Сум було задіяно 46 одиниць техніки.

Перелік виконаних робіт