003.jpg

У п’ятницю, 12 травня, у Сумах визначили переможців виставки-конкурсу, який відбувся у рамках розробки Концепції розвитку парку культури та відпочинку імені І. М. Кожедуба.

Як повідомив начальник управління архітектури та містобудування Андрій КРИВЦОВ, конкурс тривав у рамках Програми розвитку міського парку культури та відпочинку імені І. М. Кожедуба, яка була затверджена депутатами у грудні минулого року. Вона розрахована на 2017-2020 роки. За цей період на реконструкцію парку планують спрямувати близько 19 млн грн. Одним з ініціаторів і учасників розробки такої програми та проведення конкурсу стала ГО «Подумай!», яка минулого року за допомогою проекту «HappyMap» визначила думку мешканців щодо потреби у перетворенні парку, як найулюбленішого місця відпочинку

Загалом на конкурс було подано 7 заявок на участь, але організаторам надали 6 проектних пропозицій. Кожен проект отримав шифр, аби їх оцінка була більш об’єктивною, адже, серед авторів були як професіонали, так і молодь. Усі проекти розмістили у Палаці для дітей тат юнацтва для огляду, а також – на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Авторитетне журі, до складу якого увійшли архітектори та фахівці у галузі містобудування і громадські активісти, визначили кращі роботи шляхом «сліпого» голосування.

Після того кожен із учасників конкурсу презентував свою роботу широкому загалу.

І вже по завершенню презентацій були відкриті конверти журі, і названі імена переможців.

Відтак, перше місце посіли студенти Сумського будівельного коледжу Данило КАМЧАТНИЙ, Антон ЖЕЛЕЗНОВ, Анна КУЗЮК.

Друге місце присудили авторському колективу ТОВ «Архітектурний центр» (виконавець Тетяна СЕВІДОВА). Третій приз здобули студенти СНАУ – розробники Наталя КВАСОВА, Олександр ІВАНОВ, Ярославна СМОЛЕНСЬКА та Андрій КРЯТОВ.

Переможці отримують грошові винагороди – 10, 5 та 3 тис. грн відповідно. Наймолодших учасники конкурсу – колектив викладачів і учнів школи архітектури та дизайну - нагородили цінним і смачними подарунками від партнерів.

Голова ГО «Подумай!» Євген КУЗМІЧЬОВ зазначив, що кожна робота, подана на конкурс, приємно вразила своєю неординарністю та мала свою родзинку.

Як повідомили в управлінні архітектури та містобудування, намічена подальша спільна робота в напрямку впровадження визначеної концепції. Найближчим часом відбудуться засідання за «круглим столом» учасників конкурсу, організаторів і представників громадськості для формування робочої групи і визначення подальших дій.