Надрукувати
Перегляди: 1207

Сумські підприємці матимуть можливість отримувати фінансову підтримку з міського бюджету на часткову компенсацію відсотків за кредитами на конкурсних засадах. Відповідний проект регуляторного акту розробили у департаменті забезпечення ресурсних платежів.

Документ містить порядок надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва на конкурсних засадах. Також визначені умови та механізм виділення і використання коштів, передбачених в міському бюджеті на відшкодування частини відсотків за коротко- і середньостроковими кредитами, що надаються банками на реалізацію бізнес-планів суб’єктів малого і середнього підприємництва.

Кошти міського бюджету, виділені на відшкодування, спрямовуються на часткову компенсацію суми, фактично витраченої підприємцями на сплату відсотків за кредитами, наданих під відсоткову ставку не більше ніж 30% річних, за умови доведеної успішної реалізації бізнес-плану або його частини.

Метою прийняття Сумською міською радою рішення є:
- впровадження механізму надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету м. Суми виключно на конкурсних засадах;
- стимулювання розвитку підприємництва;
- збільшення надходжень до міського бюджету;
- збільшення кількості додаткових робочих місць;
- дотримання передбачених законодавством норм та правил.

Проект рішення Сумської міської ради «Про затвердження Порядку надання фінансової підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва з міського бюджету м. Суми» розроблений відповідно до Закону України «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» та на виконання цільової «Програми підтримки малого і середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки», затвердженої рішення Сумської міської ради від 30.11.2016 року № 1451-МР.

З повним текстом проекту рішення та аналізом його регуляторного впливу можна ознайомитись на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проекту регуляторного акту – Департаментом забезпечення ресурсних платежів протягом місяця з дня оприлюднення:
- на поштову адресу: 40009, м. Суми, вул. Садова, 33;
- на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Контактні телефони: 700-404, 700-655.