0012.jpg

У середу, 31 травня, депутати міської ради внесли зміни та доповнення до міського бюджету на 2017 рік.

Обсяг дохідної частини міського бюджету збільшено на 30,3 млн грн., в тому числі по Загальному фонду – 30,1 млн грн. та Спеціальному фонду – 0,2 млн гривень.

Збільшення проведено за рахунок офіційних трансфертів з державного та обласного бюджетів.

Зокрема, по Загальному фонду:

з Державного бюджету – 28,7 млн гривень:

  • субвенція на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот – 25 млн грн.;
  • субвенція на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань – 3,4 млн грн.;
  • субвенція на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів – 0,3 млн гривень;

з обласного бюджету – 1,4 млн грн. у вигляді іншої субвенції (для компенсаційних виплат за пільговий проїзд інвалідам війни та учасникам бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, добровольцям, членам сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, особам, що супроводжують інваліда війни I групи з числа учасників антитерористичної операції – 2,5 тис. грн.; на оздоровлення та відпочинку дітей (крім заходів з оздоровлення дітей, що здійснюються за рахунок коштів на оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) – 1,2 млн грн.; на виконання депутатських повноважень депутатів Сумської обласної ради – 0,2 млн гривень).

До Спеціального фонду надійшло з обласного бюджету – 0,2 млн грн. у вигляді іншої субвенції (на виконання депутатських повноважень депутатів Сумської обласної ради).

Відповідно збільшено загальний обсяг видаткової частини міського бюджету на суму 30,3 млн гривень.

Крім цього, направлено залишок бюджетних коштів міського бюджету станом на 1 січня 2017 у сумі 30,6 млн грн.

Так, вільний залишок бюджетних коштів загального фонду 30,2 млн грн., спрямували на:

  • ремонт доріг - 16,8 млн. грн. (з них на поточний ремонт – 11,3 млн грн., капітальний ремонт – 5,5 млн грн.);
  • фінансову підтримку комунальних підприємств – 0,3 млн грн.;
  • придбання техніки для комунальних підприємств – 0,5 млн грн.;
  • капітальний та поточний ремонт об’єктів благоустрою – 10 млн грн.;
  • будівництво та реконструкцію об’єктів комунальної власності – 4,2 млн грн.;
  • передачу міжбюджетного трансферту з міського бюджету – 2,08 млн грн. (Краснопільському районному бюджету – 1 млн. грн.; обласному бюджету – 0,08 млн грн.; Державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів – 1 млн грн.);
  • на оздоровлення та відпочинок дітей – 0,9 млн грн.;
  • на медикаменти та пільгові рецепти – 1,8 млн грн.;
  • надання цільової матеріальної допомоги мешканцям міста – 0,12 млн грн.;
  • інші напрями – 2,5 млн грн. (утримання установ (закладів), виконання програм тощо).

Крім того, на кошти фонду охорони навколишнього природного середовища (спеціальний фонд) – 0,28 млн гривень та кошти цільового фонду (спеціальний фонд) – 0,15 млн гривень.

Виходячи з пропозицій головних розпорядників бюджетних коштів за результатами опрацювання поданих депутатами заяв щодо направлення коштів, передбачених в міському бюджеті на виконання виборчих програм та доручень виборців, проведено перерозподіл бюджетних призначень в межах кодів програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів.

Не змінюючи загального обсягу видатків міського бюджету, за зверненнями головних розпорядників бюджетних коштів також проведено перерозподіл видатків за кодами.