003.jpg

У Сумах із вівторка, 13 червня, розпочався місячник із упорядкування стихійної торгівлі.

Як зазначила заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, головна мета – побороти стихійну торгівлю превентивними методами.

Попередньо з керівництвом міських ринків домовились про те, що на кожному виділять місця для стихійників, котрі виявлять бажання здійснювати торгівлю цивілізовано. Аби у перший час мінімізувати для них фінансові ризики, упродовж місяця «продавці з вулиці» зможуть торгувати на ринках безкоштовно.

Про таку можливість, розповіла Ольга Волошина, поінформували і фермерів.

У майбутньому для цієї категорії можливо передбачать певного типу тимчасові споруди, де торгівля здійснюватиметься в законний спосіб і з дотриманням санітарних вимог.

Боротимуться зі «стихійкою» й шляхом проведення просвітницької роботи серед покупців. У спеціальних наметах на вул. Набережна р. Стрілка фахівці відділу охорони здоров’я розповідатимуть сумчанам про потенційну небезпеку, яку несе в собі стихійна торгівля. Одночасно містян інформуватимуть про небезпечні захворювання, що останнім часом нагадали про себе, і про те, як їх уникнути.

По сусідству з медиками сумчанам надаватимуть роз’яснення щодо актуальних питань соціального забезпечення, субсидій, діяльності ОСББ, надання послуг ЖКГ тощо фахівці департаментів соціального захисту населення та інфраструктури міста. Представники закладів професійно-технічної освіти вестимуть профорієнтаційну роботу.

Тротуари в центрі міста, зауважила заступник міського голови, гарний майданчик для інформаційно-просвітницької діяльності, але в жодному разі – не для стихійної торгівлі.