006.jpg

Сумчан та гостей міста, які мають звичку палити, закликають скористатися вуличними попільничками.

Такі встановлені поблизу 14 зупинок громадського транспорту за адресами: площа Покровська, 3; вул. Харківська, 1; 2/1; 12; 46; 107; вул. Іллінська, 2; вул. Металургів, 7; 24; пр-т Курський 105, 36; вул. Горького, 23/2; пр-т М. Лушпи, 23; вул. Привокзальна, 1. Розмістили попільнички саме біля зупинок громадського транспорту, бо там вони на видноті, і це спонукатиме курців не смітити недопалками.

Сьогодні, 14 червня, заступник начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Микола ЯКОВЕНКО спільно з представником ГО «Місто активних громадян» виїхали за вищевказаними адресами та перевірили, чи відповідає встановлення попільничок всім нормам благоустрою.

«Загалом передбачено 15 попільничок. Проте наразі обліковано лише 14 з них. Всі вони цілком відповідають всім вимогам благоустрою і вже функціонують», - сказав Микола Яковенко.

А з’явилися дані попільнички завдяки успішно реалізованому проекту міським центром дозвілля молоді спільно з ГО «Місто активних громадян» за фінансової підтримки British Council та програми «Active citizens» в рамках проекту «Smoking right». Було оголошено конкурс на розробку мотиваційного дизайну сміттєвих баків для недопалків. Взяти участь мали змогу всі бажаючі сумчани. Найкращі дизайни прикрасили урни на зупинках міста.