007.jpg

Завдяки співпраці Сумської міської ради та платформи “Відкрите місто» будуть відремонтовані два дитячих майданчики, cтворена клумба та посаджені дерева.

Конкурс на кращу громадську ініціативу на порталі Відкрите місто було оголошено ще у березні. І ось зараз у розпалі реалізація ініціатив-переможців.

«Всього на конкурс було подано сім ініціатив», - говорить керівник проекту в Сумах Ірина Стегній. – «Коли ми тільки планували проведення конкурсу, ми хотіли підтримати п’ять ініціатив, виділивши близько 1000 грн. для кожної. Адже ідея конкурсу в тому, щоб люди об’єдналися навколо вирішення спільної проблеми та були готові вкласти свої сили та гроші в це. Але, отримавши опис кожної з ініціатив, поспілкувавшись із ініціаторами, ми зрозуміли, що потрібно збільшити фінансування. З цим погодилися і у Фонді «Східна Європа», який фінансує проект. В результаті ми маємо чотирьох переможців, які отримали фінансування від 1500 до 6700 гривень».

Серед переможців наступні ініціативи: ремонт дитячого майданчику та створення дитячих малюнків на стіні будинку по вул. Герасима Кондратьєва, 181, створення клумби у дворі будинку по вул. Лебединська, 6, висадження дерев поблизу будинку №7 пров. Івана Дерев’янка, відновлення дитячого майданчику по вул. Харківська, 44.

Завдяки небайдужим сумчанам всі ці ініціативи отримали підтримку і будуть реалізовані. А тим часом ми закликаємо сумчан частіше використовувати платформу Відкрите місто http://opencity.in.ua як для того, щоб повідомляти про проблеми в місті, так і для самоорганізації навколо їх вирішення.