Надрукувати
Перегляди: 1139

З початку поточного року понад 98 тисяч сумчан отримали консультації у Центрі обслуговування платників (ЦОП), який працює у приміщенні Державної податкової інспекції у м. Сумах.

За вказаний період 98519 городян, підприємців, суб’єктів господарювання отримували такі адміністративні послуги: консультаційну допомогу в оформленні заяв, заповненні податкової звітності; інформацію про реквізити рахунків для зарахування платежів до бюджетів, ставки податків та роз’яснення з питань оподаткування та єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування; інформацію про стан розрахунків з бюджетом та актів звірок за відповідними письмовими зверненнями; безкоштовне програмне забезпечення для формування та подання податкової звітності; відправку звітних документів та вхідної кореспонденції; видача свідоцтв про перехід на спеціальні режими оподаткування, карток платника податків; приймання та видача документів для оформлення ліцензій; реєстрація розрахункових книжок та книг обліку, взяття на облік реєстраторів розрахункових операцій.

Слід зазначити, що за п’ять місяців 2017 року фахівцями Центру надано 21012 адміністративних послуг. Найбільш популярною залишається послуга з видачі картки платника податків, якою скористалися 7314 громадян.

Тільки вхідної кореспонденції надійшло в кількості 34 тисяч листів, заяв, звернень та інше.

В інспекції інформують, що для кожної адміністративної послуги, яка надається в Центрі безкоштовно, розроблена інформаційна картка, яка містить повну інформацію про надання послуги, починаючи із бланка заяви й закінчуючи можливими способами одержання відповіді і, з якою платник податку завжди може ознайомитися у консультанта-модератора.

З метою забезпечення комфортних умов платникам податків та громадянам фахівці інспекції надають необхідні послуги у робочі дні з 9:00 до 18:00 та по суботам з 9:00 до 13:00 відповідно до встановлених стандартів якості обслуговування платників.