007.jpg

ТОВ «КК «ДОМКОМ СУМИ» здійснило розрахунок економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.

Обставини, що змушують переглядати тарифи:
- підвищення мінімальної заробітної плати з 1450 грн. до 3200 грн.
- зростання вартості електроенергії з 1 квітня 2017 року (з 1,29 грн./кВт до 1,68 грн./кВт);
- укладання нових договорів на обслуговування з підрядними організаціями.

Саме через це виникла необхідність приведення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у відповідність до фактичних витрат ТОВ «КК «ДОМКОМ СУМИ».

Тарифи визначено на основі планових (нормативних) витрат окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників послуг, що повинні надаватися в будинку для забезпечення санітарно-гігієнічного та технічного стану будинків з урахуванням переліку послуг, що визначений постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» (зі змінами).

При розрахунках витримані вимоги постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» та наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 25.12.2013 № 603 «Про затвердження Норм часу та матеріально-технічних ресурсів, норм обслуговування для робітників при утриманні будинків, споруд і прибудинкових територій».

Планомірне приведення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій до рівня, що покриває економічно обґрунтовані витрати підприємства, – є необхідним кроком для забезпечення надання послуг належної якості.

Враховуючи зростання наведених економічних чинників, що не залежать від підприємства, розрахунків складових тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій, зменшення натуральних обсягів послуг з поточного ремонту конструктивних елементів, внутрішньо будинкових систем, середньозважений тариф в будинках становитиме 3,72 грн./м.кв. загальної площі.

ТОВ «Керуюча компанія «ДОМКОМ СУМИ» приймає зауваження та пропозиції протягом 14 календарних днів за адресою: 40030, м.Суми, вул. Петропавлівська 86 (оф.5). Більш детальну інформацію про тарифи (розмір, структура, перелік та періодичність надання послуг тощо) можна дізнатися на веб-сайті підприємства: www.sumy.domkom.org.ua.

Тарифи