002.jpg

У понеділок, 24 липня, працівники комунального підприємства «Зеленбуд» та обласної рятувально-водолазної служби займались очищенням озера у міському парку ім. Кожедуба.

Працювали весь день і, за словами директора КП «Зеленбуд» Володимира ЛАВРИКА, з води дістали 5м3 сміття. Переважно це пластик та деревина. Траплялись і шини, частини дитячих візочків та використані шприці. Сьогодні підприємство довивезе зібране сміття, а також займеться очищенням ще одного озера в міському парку ім. Кожедуба та почне роботи на іншому об’єкті – на ділянці від мосту по пр-ту Шевченка до мосту по вул. Троїцькій.

Нагадаємо, дані роботи проводяться в рамках договору, укладеного із департаментом інфраструктури міста щодо проведення заходів з відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану водних об'єктів. Зокрема, це стосується благоустрою у прибережних смугах річок Псел, Сумка, Стрілка, оз. Чеха, інших водних об'єктів та очищення русел річок. Субпідрядником КП «Зеленбуд» по даному виду робіт є обласна рятувально-водолазна служба.

Щодо прибирання повалених 1 липня буревієм дерев і поламаних гілок, то, повідомив Володимир Лаврик, поставлені департаментом інфраструктури міста та управлінням освіти і науки завдання підприємство виконало в повному обсязі. Інформацію про місцини, де такі проблеми залишились, очільник комунального підприємства порадив направляти насамперед до відділу «Служба 15-80».