003.jpg

Саме зараз для медичних закладів міста придбавається устаткування, потребу в якому вони відчували роками.

У міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди, що по вул. Троїцькій, встановлено дизель-генераторну електростанцію. У поліклініці по вул. Праці – новий рентген апарат.

Якість капітальних ремонтів, роботу нового дороговартісного обладнання перевірив очільник обласного центру.

Завдяки новій установці, лікарні більше не страшні відключення світла. У випадку таких, дизель-генератор спрацює автоматично та забезпечить електропостачання до найважливіших відділень закладу.

«Ще в минулому році ми передбачили кошти у міському бюджеті на встановлення цього обладнання. Потреба у подібній установці існувала близько десяти років та ще й місто зіштовхнулося з віяловими відключеннями світла. Такими дизель-генераторами облаштовані всі лікарні міста, окрім пологового будинку та стоматологічної поліклініки, вони – перші у черзі на наступний рік», – зазначив міський голова.

За словами заступника міського голови Степана ПАКА, на встановлення дизель-генератора спрямували 297,8 тис. грн. Його потужності вистачить на 16 годин безперервної роботи.

Головний лікар медичного закладу Олександр ЄМЕЦЬ згадує випадок аварійного відключення світла, на момент якого дитина у реанімаційному відділені була підключена до апарату штучної вентиляції легенів. На щастя, світло подали швидко, що і допомогло врятувати малюка. Нині у разі аварійних ситуацій спрацює дизель-генератор.

Як повідомив заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ, до робіт ставали лише на тендерній основі. Завдяки конкурсним торгам, місто заощадило близько 20% коштів, які перерозподіляли на внутрішні потреби медичних закладів обласного центру.

 

 

В.о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО поінформувала, що цьогоріч коштом міського бюджету в дитячій лікарні завершено капітальний ремонт приміщень інфекційного відділення №2, на що спрямували 205 тис. грн. Бокси відділення оснащені окремими виходами, для госпіталізації інфекційно-хворих.

Крім того, цьогоріч капітально відремонтували покрівлю дитячої лікарні (760 тис. грн.), неврологічне відділення стаціонару (95,0 тис. грн.).

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО оглянув новий рентгенологічний апарат, який встановлено по вул. Праці. На його придбання було спрямовано 2,1 млн. грн.

До цього, рентгенівський кабінет був оснащений застарілим апаратом 1985 року, через перебої у роботі якого, додавалося чимало незручностей маленьким пацієнтам. Нині поліклініка надаватиме якісні діагностичні послуги, а батькам не доведеться витрачати кошти на плівку, адже знімок – у цифровому варіанті.