006.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО дав місяць директору департаменту інфраструктури міста Григорію ЯРЕМЕНКУ на вирішення проблеми вивозу з контейнерних майданчиків будівельного сміття та рослинних відходів.

На початку апаратної наради 18 вересня очільник міста зажадав від керівника департаменту інфраструктури міста звіту виконання доручення про надання пропозицій щодо питання вивозу ремонтних та рослинних відходів з контейнерних майданчиків.

Зокрема, Олександра Лисенка цікавила форма пропозиції, тобто чітке формулювання проблеми, причини виникнення та варіанти її вирішення.

Григорій Яременко повідомив, що ситуація з вивезенням побутового сміття контрольована, а з рослинними та будівельними відходами виникають проблеми з періодичністю вивозу.

Співробітники департаменту проаналізували питання більш детально і виявилось, що основна проблема – відсутність працівників на підприємствах, які вивозять сміття а саме, не вистачає водіїв сміттєвозів та вантажників. А також проблема є і в тарифах, оскільки за певну суму передбачено мінімальні норми вивезення, але по факту кількість відходів більша і тому потрібно провести дослідження із залученням кваліфікованих спеціалістів, щоб визначити реальні показники.

У свою чергу керманич запропонував департаменту інфраструктури міста спільно з департаментом забезпечення ресурсних платежів опрацювати питання облаштування по місту спеціальних майданчиків для збирання будівельного сміття та рослинних відходів або розглянути можливість встановлення на сміттєвих майданчиках спеціальних великих контейнерів.

На вирішення даного питання міський голова Олександр Лисенко дав підлеглим місяць.