004.jpg

Завдяки проведеним закупівлям в електронній системі ProZorro за І півріччя поточного року управління освіти і науки зекономило понад 275 тисяч гривень.

Про це під час апаратної наради при міському голові 18 вересня відомила заступник начальника управління освіти і науки Наталія ГОНЧАРОВА.

За її словами, протягом шести місяців цього року через електронну систему ProZorro управління закупило: послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води за переговорною процедурою і уклало договори з ТОВ «Сумитеплоенерго» на понад 3 млн грн. та ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання» на майже 700 тис. гривень.

Також за переговорною процедурою укладено договір з ПАТ «Сумиобленерго» на закупівлю електричної енергії на суму майже 730 тис. грн., з ТОВ «Сумигаз Збут» – на придбання газу природного, скрапленого або в газоподібному стані на загальну суму 325 тис. гривень.

Окрім того, комітетом з проведення допорогових закупівель управління освіти і науки у І півріччі було висвітлено 21 оголошення про проведення закупівель на загальну суму 1, 9 млн гривень.

Наталія Гончарова також повідомила, що з використанням електронної системи ProZorro під час проведення допорогових закупівель, управління освіти і науки уклало договори на: придбання продуктів харчування (м'ясо, філе куряче, риба свіжоморожена, молоко, масло, сир твердий, сир кисломолочний, яйця, хлібобулочні вироби, цукор) на суму 996 тис. грн.; бензин (114 тис. грн.); дезінфікуючі засоби (42 тис. грн.); папір офісний (60 тис. грн.); канцтовари (14 тис. грн.); миючі та чистячи засоби (48 тис. грн.); комп’ютерна техніка (97 тис. грн.); меблі (23 тис. грн.); періодичні видання (38 тис. грн.); послуги з поточного ремонту по обладнанню доріжок на території «Ботанічного саду місцевого значення «Юннатівський» (70 тис. грн.); роботи з капітального ремонту міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (125 тис. грн.).

Загальна сума укладених за допомогою електронної системи ProZorrо договорів становила 1,6 млн гривень.

Що ж стосується економії бюджетних коштів, то за вказаний період, за словами Наталії Гончарової, така склала понад 275 тис. гривень.

Заслухавши інформацію від заступника начальника управління освіти і науки, міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що закупівлі через електронну систему ProZorro повинні, окрім економії, сприяти придбанню і якісних товарів та послуг.

«Особливо це стосується продуктів харчування. Якщо мова йде про молочну продукцію, то це має бути саме молочна продукція, а не її замінники. Якщо ж це олія, то також вона має бути відповідної якості. Тобто якість є в пріоритеті», – сказав міський голова.