002.jpg

В обласному центрі триває планомірна робота з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період.

Про те, що ж саме вже вдалося зробити і які ще роботи проводяться, під час засідання виконавчого комітету відзвітував директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО.

Він розповів, що всі комунальні підприємства міста та обслуговуючі організації ще з літа почали готувати міське господарство та житловий фонд міста до зими.

За словами директора департаменту інфраструктури міста, на сьогодні обслуговуючими організаціями проведені гідравлічні випробування внутрішньо будинкових мереж опалення у 1118 сумських багатоповерхівках, що складає 95% від їх загальної кількості.

Також триває активна робота з підписання актів готовності будинків до опалювального періоду, яку планують завершити вже за тиждень. Григорій Яременко зазначив, що процес підписання актів готовності знаходиться на особистому контролі теплопостачальних організацій, департаменту інфраструктури міста та керівників житлово-комунальних підприємств. Найбільше відповідальності саме на обслуговуючих організаціях.

На думку Григорія Яременка, вони повинні вчасно виконати заплановані заходи з підготовки будинків до опалювального сезону та нести відповідальність по підписанню актів готовності.

Більш конкретні цифри навела заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ, яка повідомила, що на сьогодні видано 64% актів готовності організаціям, які експлуатують будинкові мережі. А саме: КП «Сумитеплоенергоцентраль» (із 232 будинків - 150 актів), ТОВ «КК «СУМИТЕХНОБУДСЕРВІС» (із 201 будинка – 100 актів), ТОВ «КК «ДОМКОМ СУМИ» (із 177 будинків – 108 актів), КП «Сумижилкомсервіс» (із 10 будинків – 10 актів), «КК «Коменерго-Суми» (із 62 будинків – 56 актів), ПРБП «Рембуд» (із 59 будинків – 50 актів). По будинках, які знаходяться в зоні обслуговування Дирекції «Котельня Північного промвузла», відсоток підписаних актів готовності більший і становить 92%.

Члени виконавчого комітету прийняли інформацію директора департаменту інфраструктури міста до відома, доповнивши проект рішення новими пунктами. Зокрема, йдеться про звернення до поліції щодо посилення роботи з розкриття злочинів, пов’язаних із крадіжками майна в підвальних приміщеннях обслуговуючих організацій та про рекомендацію обслуговуючим організаціям до 15 жовтня забезпечити утеплення мереж гарячого водопостачання та гарячої води згідно з вимогами ТОВ «Сумитеплоенерго».