0010.jpg

Наступного тижня у Сумах у рамках підпрограми «Безпечне місто» розпочнуть встановлювати перші камери відеонагляду.

Про такі наміри повідомив очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 18 вересня.

«Камери відеонагляду потрібно поставити у місцях великого скупчення людей. Одними з таких є зупинки громадського транспорту. Це убезпечить не лише сумчан, але й самі зупинки, які останнім часом потерпають від вандалів. Так само як і новий стадіон по вул. Люблінська, де вже хтось встиг поцупити штангу. Тому саме такі місця потребують відеонагляду», – сказав міський голова.

Натомість секретар міської ради Андрій БАРАНОВ повідомив, що нині готуються зміни до міської програми «Автоматизація муніципальних телекомунікаційних систем на 2017-2019 роки в м. Суми» та частково – до «Безпечного міста».

Після цього будуть оголошені тендери і вже за зміненою Програмою будуть закуплені 20 базових вузлів, близько 60 камер відеоспостереження та сервіс. Наразі ж вже вдалося сформувати локальну мережу.

На наступний рік, повідомив Андрій Баранов, знадобиться не менш ніж 10 млн грн. для того, щоб побудувати ситуаційні кімнати, Центр обробки даних. Також по місту будуть встановлювати автоматизовані та з великим оптичним зумом камери, ферми для зчитування номерів.

Всі роботи виконуватимуть комунальні підприємства «Інфосервіс» та «Міськсвітло».