0012.jpg

У здійсненні державного архітектурно-будівельного контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил, положень містобудівної документації всіх рівнів, вихідних даних для проектування об’єктів містобудування, проектної документації управлінням державного архітектурно-будівельного контролю проведено 45 перевірок об’єктів будівництва.

Про це під час щопонеділкової апаратної наради повідомив начальник цього структурного підрозділу Анатолій ДОВБНЯ, проінформуючи присутніх про здійснення заходів держархбудконтролю.

За його словами, на контролі за виконанням законних вимог (приписів) органів держархбудконтролю знаходиться 34 приписи.

У частині розгляду відповідно до закону справ про адміністративні правопорушення, пов’язаних з порушенням вимог чинного законодавства, будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва, порушенням законодавства під час планування та забудови територій та невиконанням законних вимог (приписів) органів держархбудконтролю всього розглянуто 49 справ, з них: чотири юридичні особи та 45 фізичних осіб.

Подано до Держархбудінспекції інформації, необхідні для внесення даних до єдиного реєстру документів, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів: про початок будівництва – 1630 документів; про готовність об’єктів – 1029 документів і повернуто на доопрацювання – 240 документів.

Стосовно прийняття в експлуатацію закінчені будівництвом об’єкти (видача сертифікатів, реєстрація декларації про готовність об’єкта до експлуатації та повернення декларації на доопрацювання для усунення виявлених недоліків): надійшло 13 заяв на видачу сертифікатів, з них – чотири видано, по шести відмовлено та три знаходяться на розгляді;надійшло 13 заяв на видачу дозволу, з них – по семи видано, по п’яти відмовлено.

Станом на 18 вересня управлінням забезпечується виконання вимог законодавства України про доступ до публічної інформації, розгляд звернення громадян, підприємств, установ, організацій, у тому числі об’єднань громадян, фізичних осіб-підприємців, депутатські звернення та запити у порядку, передбаченому чинним законодавством України, а саме – опрацьовано 422 звернення громадян, 24 депутатських запити та 31 запит на публічну інформацію.

З огляду на інформування начальником управління щодо здійснення заходів держархбудконтролю, міський голова Олександр ЛИСЕНКО звернув увагу посадовця на тимчасову споруду, що розташована на перехресті вул. 20 років Перемоги і вул. Г. Кондратьєва та дав доручення зробити належний аналіз і перевірити даний об’єкт на відповідність нормативним документам у галузі будівництва.

«Адже Ви працюєте для того щоб, допомагати тим підприємцям, які працюють в рамках чинного законодавства, а хто порушує всі закони, правила та положення ДБН – потрібно припиняти їхню незаконну діяльність», – зауважив очільник міста.