007.jpg

Відділ екології, енергозбереження та розрахунків за енергоносії інформує щодо стану забруднення атмосферного повітря в місті за серпень поточного року.

За даними Сумського обласного центру з гідрометеорології, лабораторія якого здійснювала моніторинг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, відбір проб проводився на трьох стаціонарних постах (вул. СКД, 26; вул. Харківська, 125; вул. Металургів, 2).

Протягом серпня було відібрано та проаналізовано 840 проб атмосферного повітря.

Середньомісячні концентрації діоксиду азоту перевищували санітарні норми в 1,9 раза, пилу – в 1,4 раза та формальдегіду – в 1,2 раза. Інші інгредієнти, що визначались, були нижче або на рівні санітарних норм.

Перевищення максимально разових гранично допустимих концентрацій жодної домішки не зафіксовано.

У порівнянні з липнем поточного року зросла середньомісячна концентрація пилу, діоксиду сірки, оксиду вуглецю, діоксиду азоту та оксиду азоту, рівень забруднення аміаком та формальдегідом зменшився.

Високих та екстремально високих рівнів забруднення атмосферного повітря в серпні не спостерігалось.

Також упродовж серпня авіаметеорологічна станція Суми щоденно проводила спостереження за рівнем радіаційного забруднення атмосферного повітря. Радіаційний фон складав по місту 12-13 мкР/год та не перевищував допустимих значень.