001.jpg

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення розпочати опалювальний сезон у житловому фонді та загальноосвітніх навчальних закладах міста з вівторка, 17 жовтня.

Ухвалюючи таке рішення, члени комісії керувались прогнозом синоптиків. Також зважили на те, що протягом трьох вихідних днів школи не працюватимуть. До того ж, на свята сумчани можуть виїхати з міста, тож у разі аварійних ситуацій комунальники не зможуть потрапити до осель.

Як повідомив заступник начальника Сумського обласного центру з гідрометеорології Роман НОСАЧОВ, до 17 жовтня середньодобова температура становитиме понад 8 С0 тепла, а потім знизиться.

За словами начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО, із загальної кількості підпорядкованих їм дошкільних навчальних закладів, не опалюються лише чотири, де вжиті всі заходи з енергозбереження, і температура у приміщеннях відповідає нормативам. Розпочався опалювальний сезон і у школі № 5, ще два середні навчальні заклади – № 21 і № 4 сьогодні також подали заявки на пуск тепла. По решті шкіл, повідомила Антоніна Данильченко, температура у приміщеннях коливається від 15 до 22 С0 – найтепліше там, де провели модернізацію системи опалення та інші заходи з енергозбереження.

«Керівники всіх навчальних закладів повідомлені про те, що в разі, коли температурний режим не відповідатиме санітарним нормам, вони повинні письмово звернутися до теплопостачальної організації та підключатись до опалення», – зазначила начальник управління освіти і науки.

Розпочався опалювальний сезон у лікувально-профілактичних закладах міста. По галузі «Охорона здоров’я», поінформувала в. о начальника профільного відділу Наталія КІПЕНКО, з теплом всі стаціонарні відділення та базові поліклініки. З минулого тижня теплі батареї у міському клінічному пологовому будинку Пресвятої Діви Марії, у міській дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди та міській клінічній лікарні № 5. Із початку цього тижня підключено решту закладів, за винятком розташованих у житлових будинках: педіатричні відділення по вул. Парковій і вул. О Аніщенка, жіночі консультації по вул. Набережна р. Стрілки та вул. Парковій, поліклінічне відділення № 2 міської клінічної лікарні № 5 по вул. І. Сірка. Тут опалення з’явиться одночасно з подачею теплоносія до осель. Загалом, повідомила Наталія Кіпенко, у поліклініках нині 18-20 С0, у стаціонарах, дитячій лікарні, пологовому будинку – 20-25 С0.

За даними управління Держпродспоживслужби в м. Суми, в останній тиждень кількість хворих на ГРВІ збільшилась на 15%, разом із тим показник залишається нижчим порогового рівня.

Зваживши на усю отриману інформацію, члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення розпочати опалювальний сезон для житлового сектору та шкіл із вівторка, 17 жовтня. Тепло до осель містян подаватимуть традиційно за графіком упродовж п’яти днів.