Надрукувати
Перегляди: 1406

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що міська влада зробить все від неї залежне, аби всі без винятку заклади соціальної сфери та житловий фонд були підключені до опалення вчасно та безпроблемно.

Про це очільник обласного центру заявив під час чергового засідання виконавчого комітету 18 жовтня.

Міський голова зажадав від представників теплопостачальних організацій та директора департаменту інфраструктури Григорія ЯРЕМЕНКА почути інформацію про стан включення опалення в закладах соціальної сфери та житловому фонді.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила: «Житловий фонд та бюджетні організації соціальної сфери готові до опалювального сезону. Станом на сьогодні всі дитячі садочки, школи та лікарні, які розташовані в зоні ТОВ «Сумитеплоенерго», з опаленням. Згідно з рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, відучора в Сумах розпочався опалювальний сезон у житлових будинках. Вже у перший день включення, відповідно до графіка, тепло з’явилось у 159 будинках».

Потому інформацію надав директор департаменту інфраструктури міста Григорій Яременко. За його словами, всі житлово-комунальні організації міста готові прийняти теплоносій. Акти готовності підписані по всіх житлових будинках, за винятком 115, які потребують капітального ремонту. Вже складено орієнтовний кошторис і на наступний рік департамент буде виносити пропозиції щодо включення цих будинків до титульного списку капітальних ремонтів. Проте наразі, за словами Надії Покутньої, не зважаючи на відсутність актів готовності, проблеми із підключенням до опалення цих 115 будинків не буде.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» повідомила, що станом на вчора жодних аварійних ситуацій, пов’язаних із підключенням опалення, не виникало.

Проте найбільше занепокоєння Олександр Лисенко висловив щодо стану подачі тепла до дитячих садочків, шкіл та лікарень, які обслуговує Дирекція «Котельня Північного промвузла».

Тут Надія Покутня повідомила, що після прийняття рішення включення опалення в закладах соціальної сфери на території Дирекції «Котельня Північного промвузла» ТОВ «Сумитеплоенерго» подавало теплоносій, але після того, як їх перепідключили на Дирекцію «Котельня Північного промвузла», тепло зникло.

«До вчорашнього дня ці заклади були з опаленням. На виконання протокольного доручення вчора спільно з Дирекцією «Котельня Північного промвузла» було переключено навантаження від Сумської ТЕЦ до КППВ. На нараді при заступнику міського голови Олександру ЖУРБІ в понеділок, 16 жовтня, представник Дирекції «Котельня Північного промвузла» доповів, що вони готові розпочинати опалювальний сезон. Проте ні вчора, ні сьогодні Котельня не запустилась, а на території обслуговування Дирекції «Котельня Північного промвузла» в садочках, школах та лікарнях відсутнє опалення, а в житлових будинках гаряче водопостачання», – доповіла Надія Покутня.

Що ж до дотримання температурного режиму в дошкільних навчальних закладах, то начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО зазначила, що він є в межах норми. Проте погодні умови незабаром зміняться, тому проблему із підключенням опалення потрібно вирішувати негайно, сказала Антоніна Данильченко.

З огляду на це міський голова Олександр Лисенко констатував: «Зараз мною буде сформований штаб з включення тепла в закладах соціальної сфери на території обслуговування Дирекції «Котельня Північного промвузла». І ми маємо розробити так, аби станом на ранок п’ятниці всі заклади соціальної сфери були з опаленням. По житловому фонду будемо радитись окремо».