005.jpg

Підключення опалення до житлових будинків стало одним з головних питань порядку денного 23 жовтня на щопонеділковій апаратній нараді при міському голові.

Олександр ЛИСЕНКО заслухав звіт заступника директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надії ПОКУТНЬОЇ щодо ситуації з подачею теплоносія до осель сумчан.

За інформацією представника теплопостачальної організації, навчально-виховні та лікувально-профілактичні заклади міста – з теплом. Підключені й житлові будинки, разом з тим є окремі питання щодо регулювання запірної арматури та налаштування режиму внутрішньобудинкових мереж. Фахівці житлово-експлуатуючих організацій працювали й протягом вихідних, але проблемні адреси ще залишаються на контролі. Надія Покутня особливо відзначила працівників «Коменерго» та «Рембуду», на території відповідальності яких скарг практично немає.

Керівник Котельні Північного промвузла Микола ЖОВТОБРЮХ також підтвердив подачу теплоносія до осель городян.

У Службі 15-80 відслідковують процес підключення, ліквідації аварійних ситуацій та скарги сумчан. Усі проблемні питання опрацьовуються з житлово-експлуатуючими та теплопостачальними організаціями, жодне звернення мешканців не залишається поза увагою.

Міський голова звернув увагу керівників ЖЕКів на необхідність негайного проведення робіт з регулювання теплового балансу у будинках.

«Минулого тижня ми давали вам на включення тепла п’ять днів, але й нині маємо скарги мешканців, тому терміново необхідно перевірити, де напівхолодні батареї, з’ясувати причини, наприклад, непротравлене повітря на верхніх поверхах, у стояках, та усунити такі проблемні питання», - звернувся він до присутніх представників ЖЕКів. – «А наші комунальні підприємства взагалі мають бути у цьому попереду від інших!»

Під час наради обговорили також ситуацію з відсутністю опалення на вул. Привокзальній, 35, вул. СКД, 14-18 та у педіатричному відділенні та жіночій консультації на Парковій, 1. Якщо за першими двома адресами фахівці обіцяють виконати роботи протягом одного-двох днів, то по Парковій, де триває капітальний ремонт мереж у житловому будинку та підвальному приміщенні, необхідно ще до двох тижнів. Аби пришвидчити завершення ремонту, міський голова запропонував керівнику департаменту інфраструктури переселити до проблемного будинку працівників свого підрозділу. Якщо ж роботи затягнуться, то на керівника очікує дисциплінарне стягнення.

Міський голова також підкреслив, що бере на особистий контроль усі проблемні питання щодо підключення опалення та налагодження теплового режиму у будинках.