004.jpg

У Сумах створюють безбар’єрне середовище для осіб, які пересуваються за допомогою крісел колісних.

Така ініціатива була запропонована заступником міського голови Альоною ДМІТРЄВСЬКОЮ, департаментом соціального захисту населення спільно з управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства.

Серед комплексу відповідних заходів є облаштування пандусів до житлових будинків, де мешкають маломобільні групи населення.

Лише у поточному році за кошти міського бюджету було споруджено чотири зовнішні стаціонарні пандуси до будинків № 45 та № 31 по вул. І. Сірка, будинку № 25 по вул. Інтернаціоналістів. До кінця року заплановано побудувати пандус до будинку № 1/1 по вул. Харківській.

Таким чином, люди, які не мали змоги самостійно виїздити за межі своїх квартир, сьогодні, навіть без сторонньої допомоги можуть відвідувати об’єкти соціальної інфраструктури, чи просто здійснювати прогулянки на свіжому повітрі.

У департаменті соціального захисту населення повідомляють, що наразі у Сумах мешкає понад 17 тисяч людей з інвалідністю. Серед них найбільш потребують спеціальних умов для безперешкодного доступу до об'єктів громадського призначення особи з порушенням опорно-рухового апарату.