007.jpg

ТОВ «СЕРВІС-ДІМ» надає послуги за тарифами, встановленими рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 17.03.17 № 109. У розрахунках діючих тарифів були враховані витрати 2016 року. Середній діючий тариф на даний час складає 2,536 грн./м. кв.

Останнім часом відбулися значні зміни в діючому законодавстві, а саме: підвищилася мінімальна заробітна плата (з 1600,0 грн. до 3200,00 грн., у діючому тарифі врахований попередньої розмір мінімальної заробітної плати), як наслідок, збільшилася вартість обслуговування житлового фонду та інших витрат, які враховані при формування тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій; підвищилася вартість електроенергії для населення на 30% (з 1,29 грн/кВт з ПДВ до 1,68 грн/кВт з ПДВ); змінилися коефіцієнти при розрахунку заробітної плати у зв’язку з підписанням нової галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Об'єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017-2018 роки.

Також зросла вартість робіт, що виконуються підрядними організаціями: «аварійне обслуговування житлових будинків», «технічне обслуговування ліфтів», «технічне обслуговування систем диспетчеризації», «технічне обслуговування електроплит» та інші. Значно підвищилась вартість спецодягу, матеріалів та інших витрат.

ТОВ «СЕРВІС-ДІМ» здійснило розрахунки економічно обґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги».

По 3-х житлових будинках/гуртожитках загальний тариф збільшився за рахунок суттєвого збільшення в розділі статті витрат «Освітлення місць загального користування» у зв’язку з включенням до тарифу фактичної кількості споживання електроенергії (згідно актів ПАТ «Сумиобленерго»), оскільки розрахунок за електроенергію по цих житлових будинках проводиться за показниками загальнобудинкового лічильника.

У розрахунку тарифів на послуги з технічного обслуговування ліфтів та систем диспетчеризації не враховувались квартири, які розташовані на 1-х поверхах житлових будинків.
Середній плановий тариф на утримання будинків складає 3,629 грн./м. кв. Зростання тарифу становить 43,1 %

ТОВ «СЕРВІС-ДІМ» приймає зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, мешканців будинків, які обслуговує наше підприємство не більше ніж в термін 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір здійснити зміну тарифів на житлово-комунальні послуги за адресою: м.Суми, вул. Римського-Корсакова,10, офіс ТОВ «СЕРВІС-ДІМ», тел. 64-09-35.

Тарифи