Надрукувати
Перегляди: 2539

У Сумах розроблено проект рішення Сумської міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в місті Суми». Над проектом регуляторного акту працювали фахівці відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів.

На даний час у місті відсутній нормативно-правовий акт, який би враховував питання додержання тиші, що не дозволяє забезпечити ефективний контроль за додержанням тиші в громадських місцях відповідно до чинного законодавства України.

Проектом пропонується затвердити Правила додержання тиші в місті Суми для здійснення відповідних організаційних, господарських, технічних, технологічних, архітектурно-будівельні та інших заходів щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами. Правила також покликані забезпечити права і законні інтереси громадян щодо додержання тиші на території міста і в громадських місцях, запобіганню та недопущенню перевищення встановлених рівнів впливу шуму та інших фізичних факторів на середовище життєдіяльності людини. Крім того, у документі передбачені дії з упорядкування та здійснення контролю за проведенням феєрверків (салютів) та інших заходів із використанням піротехнічних виробів на території міста.

Зауваження та пропозиції приймаються розробником проекту регуляторного акту: або правовим управлінням Сумської міської ради протягом місяця з дня його оприлюднення на сайті Сумської міської ради.

Подавати їх можна на поштову адресу:
- 40004, м. Суми, вул. Горького, 21, відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Сумської міської ради або
- 40000, м. Суми, майдан Незалежності, 2, правове управління Сумської міської ради
Також можна звертатися через на електронну пошту:
- Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів)
- Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. (правове управління).
Деталі можна дізнатися за телефонами:
- 700-656, 700-652 (відділ торгівлі, побуту та захисту прав споживачів)
- 700-631 (правове управління)