0010.jpg

Депутати Сумської міської ради внесли зміни та доповнення до міського бюджету на 2017 р. Таке рішення ухвалили на сесії 25 жовтня.

За рахунок офіційних трансфертів з державного бюджету обсяг дохідної частини міського бюджету збільшили на 24,9 млн. грн.

Так, надійшла субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот) на суму 9,2 млн. грн.

Також отримано субвенцію на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій - 13,8 млн. грн.

Міський бюджет також отримав медичну субвенцію у розмірі 1,9 млн. грн. на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет та на забезпечення лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу.

При цьому зменшено обсяг субвенції з держбюджету на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу на суму 0,01 млн. грн. та здійснено перерозподіл субвенції на погашення різниці між фактичною вартістю теплової енергії, послуг з централізованого опалення, постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, постачання холодної води та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню та/або іншим підприємствам теплопостачання, централізованого питного водопостачання та водовідведення, які надають населенню такі послуги, та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування) на суму 0,2 млн. грн. Зокрема, зменшено обсяг субвенції по загальному фонду та відповідно збільшено обсяг спеціального фонду міського бюджету.

Відповідно на вищевказані цілі збільшено загальний обсяг видаткової частини міського бюджету на суму 24,9 млн. грн., Окрім цього направлено кошти цільового фонду (спеціальний фонд) у розмірі 0,2 млн. гривень.

Міська рада також провела перерозподіл бюджетних призначень коштів, передбачених в міському бюджеті на виконання депутатами виборчих програм та доручень виборців відповідно до заяв головних розпорядників коштів.

Не змінюючи загального обсягу видатків міського бюджету, проведено перерозподіл видатків за кодами програмної класифікації видатків та кредитування, зокрема на участь спортсменів міста у змаганнях різних рівнів з неолімпійських видів спорту, капітальний ремонт закладів освіти і охорони здоров’я, житлового фонду об'єднань ОСББ, дорожнього покриття пішохідних доріжок в парку «Казка» та ліквідацію наслідків негоди, яка сталася 1 липня цього року тощо.