Надрукувати
Перегляди: 1418

Щопонеділкову апаратну нараду 6 листопада міський голова Олександр ЛИСЕНКО розпочав з розгляду виконання доручення міського голови щодо початку опалювального сезону.

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що на сьогоднішній день всі споживачі житлових будинків, дитячі садки, школи з опаленням.

У зв’язку з виконанням капітального ремонту внутрішньобудинкових мереж по вул. Парковій, 1 у цьому будинку та по вул. Глінки, 11 опалення поки не включено. «Постійно тримаємо це на контролі, надаємо допомогу.

Там залишилися роботи на три-чотири дні», – акцентувала Надія Покутня.

Детальніше про ситуацію з підключенням цих будинків доповів директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО.

За його словами, на вул. Парковій, 1 роботи виконуються згідно з проектом, були замінені лежаки, проведений капітальний ремонт у теплопункті та інше. Проте, вже під час виконання робіт стало зрозумілим: випуски труби, які, проходять між першим поверхом і підвалом, в такому стані, що, можуть спричинити порив, якщо до них почати під’єднання. «Я був у неділю на зборах з мешканцями, вирішили ці випуски поміняти. Залишилося два-три дні і можливо буде запустити опалення», – додав посадовець.

Відтак, міський голова Олександр Лисенко залишив дане питання на контролі до четверга.

Потому по черзі прозвітували керівники обслуговуючих організацій.

Директор КП «Сумитеплоенегроцентраль» Євген СКОРОБАГАТСЬКИЙ доповів, що у них всього три проблемні будинки, в тому числі по вул. Воскресенській, де розташований офіс орендарів, які зараз перебувають в іншому місті. За словами директора КП «Сумижилкомсервіс» Богдана ЗДЕЛЬНІКА проблем немає, крім окремих холодних стояків, проте це носить періодичний характер. Керівник ТОВ «КК «Сумитехнобудсервіс» Сергій ХРУПА розповів, що є чотири проблеми по стояках, де немає доступу. Представники «КК «Коменерго-Суми», ТОВ «Форекс плюс», ПРБП «Рембуд» та КК «ДомКомСуми» повідомили, що на їх території все нормально, опалення підключено.

Начальник відділу «Служба 0-80» Валерій МАРЮХНА повідомив, що наразі надходять лиш поодинокі звернення сумчан щодо стану теплопостачання.

Частина обслуговуючих організацій мають власні аварійні служби, які також за угодами з іншими ЖЕКами, виконують роботи з ліквідації аварійних ситуацій.

Разом з тим, Олександр Лисенко звернув увагу керівників усіх організацій, що їх завдання – налагодити оперативну та цілодобову роботу аварійних служб, аби не полишати у біді мешканців багатоповерхівок навіть у нічній та неробочий час.