005.jpg

Департамент забезпечення ресурсних платежів проводить роботу з виявлення орендарів земельних ділянок, які не сплачують орендну плату до міського бюджету.

Це питання розглядалось 13 листопада під час щопонеділкової апаратної наради.

За словами директора департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрія КЛИМЕНКА, структурним підрозділом була проведена робота з моніторингу даного питання в Україні загалом.

За результатами з’ясували, що у Харкові вже стягуються кошти з боржників, які мають рішення сесії міської ради про передачу в оренду земельної ділянки, але ухиляються від укладання договорів та сплати оренди.

Наразі, повідомив Юрій Клименко, це питання опрацьовується і в Сумах.

«Попри те, що процес виявлення орендарів-порушників довготривалий, було з’ясовано, що один із найбільших об’єктів, які перебувають в оренді, знаходиться по вул. Курській, 114. За його оренду протягом двох років до міської скарбниці не надійшло понад 200 тис. гривень. Зараз ми готуємо всі необхідні документи та позовну заяву до суду з даного питання», – розповів Юрій Клименко.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив: «Всіх платників податків, які отримали рішення міської ради про передачу в оренду земельної ділянки, але ще не уклали договори оренди, прошу зрозуміти одну річ – рішення сесії міської ради не лише надає вам право користуватися землею, але водночас і покладає на вас обов’язок сплачувати за це кошти до міської скарбниці. Тому краще зробити це добровільно, ніж потім у судовому порядку вирішувати це питання».