006.jpg

У Сумах з’явився перший тролейбус, оснащений валідатором, який дозволяє пасажирам розраховуватись за проїзд за допомогою власного телефона або банківської картки.

Це спільний проект КП «Електроавтотранс» та ПАТ КБ «ПриватБанк».

«Подібні сервіси роблять проїзд містян у комунальному транспорті більш зручним та комфортним. Тому ми будемо і надалі не лише поповнювати автопарк комунального підприємства, але й оснащувати придбані тролейбуси новими сервісами», – сказав посадовець. і заступник міського голови Олександр ЖУРБА.

Директор Сумської філії ПАТ КБ «ПриватБанк» Ігор ЧЕРНЯВСЬКИЙ зазначив, що картка, якою будуть розраховуватись городяни за проїзд, не обов’язково має бути саме ПриватБанку, а процедура оплати досить проста.

«Передусім – це дуже зручно. Людина торкається карткою і за допомогою безконтактного розрахунку оплачує проїзд. Можна також вставити картку в термінал, після чого на ньому з’явиться смайлик, який фіксує плату за проїзд. Перевірити, що ви не «заєць», кондуктор зможе за допомогою вже власного портативного терміналу», – розповів Ігор Чернявський.

Директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ, зазначив, що наразі функціонує лише один термінал, до понеділка ними облаштують ще два тролейбуси, а з наступного тижня з’явиться ще один. А далі – весь електротранспорт.

«Адже це сервіс, який дозволяє людям не турбуватись про наявність готівки, а користуватись банківською карткою. Встановлювати термінали вирішили саме в низькополих тролейбусах через те, що цей транспорт новий, сучасний і відповідає вимогам часу», – повідомив Віталій Однорог.