003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради 27 листопада наголосив на необхідності облаштування всіх зупинок громадського транспорту електронними табло з інформацією про час прибуття комунального транспорту.

Перше таке з’явилось цими вихідними на зупинці громадського транспорту у центрі міста.

За словами начальника відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергія ЯКОВЕНКА, вчора ввечері тут було встановлено електронне табло, яке завдяки показникам GPS-трекерів, встановлених на транспортних засобах, прогнозує прибуття комунального транспорту.

Інформація з GPS-трекерів поступає на сервер, звідти після обробки відображається на електронному табло.

«У планах – встановлення ще 50 електронних табло на зупинках з великою кількістю пасажирів. Також плануємо встановити табло з відображенням часу прибуття приватного громадського транспорту», – сказав Сергій Яковенко.

Директор КП «Електроавтотранс» Віталій ОДНОРОГ додав: «Це спільний проект комунального підприємства та постачальника GPS-обладнання ФОП Світайло. Нині ми опрацьовуємо вартість цього питання, адже надалі електронні табло будуть встановлюватись як всередині, так і зовні зупинок громадського транспорту».

Олександр Лисенко зазначив, що він разом із містянами перевірили, наскільки зручно користуватись такою послугою і наголосив на наступному: «Люди задоволені і просять, аби такі новації торкнулись всіх зупинок. Тому опрацьовуйте фінансову складову і треба, щоб всі зупинки були обладнані такими електронними табло».