007.jpg

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час сесії 29 листопада відзвітував перед депутатами про роботу комунального транспорту в місті за підсумками дев’яти місяців поточного року.

Розпочав свою доповідь Сергій Яковенко із проблемних питань, серед яких: повільні темпи оновлення рухомого складу транспорту комунальної форми власності, невиконання графіків руху з причини непередбачених з’їздів транспорту з лінії внаслідок застарілого парку тролейбусів, недостатній рівень якості міських пасажирських перевезень, реконструкція контактної мережі, будівництво двох розворотних кілець в центрі міста, недостатня кількість водіїв тролейбусів та кондукторів.

Потому начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг назвав найбільш вагомі напрацювання, що стосуються роботи комунального транспорту за дев’ять місяців поточного року. За словами Сергія Яковенка, за вказаний термін коштом міського бюджету було придбано чотири тролейбуси та два автобуси середньої місткості. Щоб покращити якість перевезення пасажирів електротранспортом на підприємстві відновлено програму капітальних ремонтів тролейбусів.

За січень-вересень поточного року відшкодування вартості пільгових перевезень у міському комунальному транспорті здійснювалось за рахунок коштів міського бюджету, що складає 96%, згідно обсягу виконаних робіт.

Згадав Сергій Яковенко і про нещодавні нововведення, які торкнулись комунального транспорту: встановлення трьох валідаторів у тролейбусах з низькою підлогою та облаштування однієї із зупинок громадського транспорту електронним табло з інформацією про час прибуття комунального транспорту. Останні новації, переконаний Сергій Яковенко, спрямовані перш за все на розвиток комунального транспорту.

Що ж до подальших планів у цьому напрямку, то керівник профільного структурного підрозділу повідомив, що планується оновлення рухомого складу комунального електричного та автотранспорту, модернізація системи надання послуг пасажирського автомобільного та електротранспорту шляхом підвищення якості та рівня безпеки перевезень пасажирів, створення конкурентного середовища на ринку пасажирських автотранспортних послуг, підвищення рівня екологічності та енергоефективності транспортних засобів, забезпечення доступності та підвищення якості транспортних послуг. Потому Сергій Яковенко відповів на питання депутатів, які в результаті підтримали даний проект рішення та взяли доповідь начальника відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг до відома.