007.jpg

Заощаджені кошти за рахунок успішно проведених електронних закупівель дають можливість ще більше зробити для розвитку міста. На цьому наголосив під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник обласного центру вислухав звіт щодо проведення закупівель в електронній системі ProZorro за дев’ять місяців поточного року управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства.

Як повідомив начальник управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства Віталій ШИЛОВ, протягом січня-вересня цього року управлінням використовуючи електронну систему ProZorro проведено 20 закупівель із застосуванням відкритих торгів очікуваною вартістю майже 250 млн гривень. У торгах приймали участь 57 учасників. Крім того, по семи об’єктам проводились торги повторно, у зв’язку з тим, що не було учасників.

За результатами проведених закупівель управлінням укладено 20 договорів на загальну суму 207 млн гривень.

Основними об’єктами були: будівництво доріг по вул. Роменська, вул. СКД, вул. К.Зеленко, проведення термомодернізації будівель та внутрішньобудинкові роботи.

«За рахунок проведення тендерних процедур вдалось зекономити для міського бюджету 39 млн 870 тис. грн. або 16%», – наголосив посадовець.

Разом з тим, міський голова відзначив, що використовуючи систему ProZorro вдалося заощадити кошти міського бюджету і ці кошти далі будуть використані на розбудову міста.