003.jpg

Фахівці управління архітектури та містобудування оголосили про початок громадського розгляду врахування пропозицій громадськості у проектах детальних планів територій в районі вулиць Нахімова, М. Кощія.

Детальніше про це під час брифінгу 18 січня розповіли начальник управління архітектури та містобудування Андрій КРИВЦОВ, начальник відділу «Служба містобудівного кадастру» управління архітектури та містобудування Анатолій СМОЛЯНІНОВ та начальник відділу генерального плану та архітектурного планування управління архітектури та містобудування Олександр ФРОЛОВ.

«Ми розпочинаємо процедуру громадських слухань по двом ділянкам, які відповідно до рішення міської ради отримали дозвіл на розробку детальних планів територій. Одна – під індивідуальну житлову забудову, інша – під багатоповерхову житлову забудову. Роботи проектантом виконані в повному обсязі, були деякі недоліки, проектанти їх виправили. Проектант і управління архітектури та містобудування, як замовник, зробили проектну документацію, щоб мати уяву, як саме можна використовувати зазначену територію», – повідомив Андрій Кривцов.

За словами начальник відділу «Служба містобудівного кадастру», територія у районі вул. М. Кощія, вул. М. Данька, – це мікрорайон садибної житлової забудови, площа якої складає 54,6 га, близько 300 земельних ділянок. По другій ділянці – територія в районі вул. Нахімова та вул. Продольної – передбачена багатоквартирна житлова забудова з повним комплексом необхідного обслуговування. Площа території – 43 га, з них під житлову забудову – 25 га (багатоквартирна житлова забудова – 17 га, зблокована малоповерхова забудова – 5,5 га, садибна житлова забудова – до 3 га), решта – громадська забудова, вулиці, переїзд та зелені насадження.

«Об’єкти соціальної інфраструктури запропоновані, проте відповідні служби ще розглядатимуть ці об’єкти, вони будуть уточнюватися. Тобто будемо опрацьовувати пропозиції та зауваження і від громадськості і від відповідних служб, і вже їх надамо проектанту для врахування», – додав Анатолій Смолянінов.

Під час спілкування з журналістами Олександр Фролов конкретизував, що пропозиції та зауваження до проекту мають право надавати: повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні; юридичні особи, об’єкти нерухомого майна яких розташовані на території, для якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні; власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, до якої розробляється документація, та на суміжній з нею; представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію; народні депутати України, депутати відповідних місцевих рад та суміжних з нею територій.

Дані матеріали знаходитися у загальному доступі, більш детально їх буде розглянуто під час містобудівної ради.

З проектом детального плану територій можна ознайомитись в управлінні архітектури та містобудування за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, 8а або на Інформаційному порталі Сумської міської ради. Прийом пропозицій до проектної документації управління архітектури та містобудування здійснюватиме впродовж наступних 30 календарних днів.