005.jpg

У четвер, 18 січня, відбулось перше в цьому році засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

Участь у заході взяли міський голова Олександр ЛИСЕНКО, його перший заступник Володимир ВОЙТЕНКО, представники деяких структурних підрозділів міської ради, бізнесу та підприємці.

Обговорювали питання внесення змін до цільової Програми підтримки малого і середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки, співпрацю між виконавчим комітетом та суб’єктами господарювання. Підбили підсумки роботи координаційної ради з питань розвитку підприємництва за 2017 рік та окреслили плани на 2018 рік.

Присутні заслухали начальника управління «Центр надання адміністративних послуг в м. Суми» Аллу СТРИЖОВУ, начальника відділу торгівлю, побуту та захисту прав споживачів Олега ДУБИЦЬКОГО, президента Сумської торгово-промислової палати Костянтина МАКАРЕНКА та голову ГО «Молодь та підприємництво» Богдана МОСУНОВА.

Кожен із них по своїй галузі звернувся до координаційної ради з проханням внести зміни до цільової Програми підтримки малого і середнього підприємництва в м. Суми на 2017-2019 роки. Так, Алла Стрижова прохала передбачити додаткові кошти на оновлення матеріально-технічної бази, розроблення та виготовлення інформаційно-довідкових матеріалів для ЦНАПу. Костянтин Макаренко звернувся з проханням врахувати кошти на проведення тематичних семінарів, «круглих столів», виставок та тренінгів, які сприятимуть розвитку бізнесу.

Такі ж самі пропозиції лунали і від Олега Дубицького та Богдана Мосунова. Перший просив збільшити фінансування на проведення міського конкурсу «Кращий сумський кондитер», а другий проінвестувати проект «Платформа IES – інвестиції, підприємництво та стартапи».

Про співпрацю між виконавчим комітетом та суб’єктами господарювання розповіла заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА. За її словами, минулого року вдалось посилити роботу в сфері стихійної торгівлі, будівництва, стихійної реклами, СТО та підвищення престижу робітничих професій.

Розгляд одного із планових питань засідання координаційної ради про розвиток туризму в місті та виконання пункту 8 Розпорядження міського голови «Про заходи щодо реалізації Меморандуму між Сумським міським головою та представниками малого та середнього бізнесу» було перенесено на наступне засідання.

Підбиваючии підсумки минулого року, члени координаційної ради обговорили і плани на наступний рік.