0010.jpg

Під час позачергового засідання 29 січня виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення «Про тарифи на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі».

Як повідомив начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО, розрахунок вартості проїзду був зроблений у відповідності до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року № 1175 «Про затвердження Методики розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту» (зі змінами)» та розрахунків пасажиропотоку, проведених Харківським національним автомобільно-дорожній університетом.

Також згідно з Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» попередньо були оприлюднені проекти регуляторних актів – проекти рішень щодо тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що працюють у звичайному режимі. У період з 23 листопада по 23 грудня минулого року до відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг та перевізників надійшли декілька пропозицій від громадськості з цього питання. Всі вони були опрацьовані.

Необхідність підвищення вартості проїзду приватному транспорті перевізники пояснили підвищенням вартості пально-мастильних матеріалів, подорожчанням іноземної валюти і підвищенням заробітної плати.

Після тривалого обговорення члени виконкому більшістю голосів затвердили тариф на проїзд в приватному транспорті у 5 гривень.

Крім цього, була підтримана й пропозиція члена виконкому Віктора ВОЛОНТИРЦЯ щодо встановлення пільг на послуги з перевезення для молодших школярів і пенсіонерів.

Отже, з урахуванням правок по пільговому проїзду, тариф для пенсіонерів складатиме 3 грн., для учнів 1-4 класів – 2 грн. на всіх маршрутах в межах міста. На маршруті № 51 у Піщане вартість проїзду в межах міста складатиме 5 грн., 3 грн. – для пенсіонерів, 2 грн. – учнів 1-4 класів, за межами Сум ціна на проїзд – 6 грн., 4 грн. і 2 грн. відповідно.

Рішення приймалися по кожному перевізнику окремо.

Новий тариф вступить у дію з моменту оприлюднення.